2013

Winter Koren Festival in Leeuwarden

Op 15 december, tijdens de tweede dag van het Winter Koren Festival in Leeuwarden, trad Popkoor First Beat op voor een volle zaal in het Friesch Natuur Museum in Leeuwarden

Road trip to Rotterdam

Op 9 november 2013 is ons popkoor vanuit het hoge noorden in een bus afgereisd naar Rotterdam. Daar was het BALK top vocal light festival. Eens in de 2 jaar kunnen koren zich daarvoor inschrijven en zoals elke editie nog het geval is; ook First Beat werd wederom ingeloot! In de eerste klasse pop en musical koren mochten wij 20 minuten ten gehore brengen.

De sfeer zat er onderweg al goed in, zelfgebakken cake en lekkere hapjes uit verre oorden (van ons internationale lid Marta) werden rond gedeeld met een kopje koffie of thee van Truus! En natuurlijk gedurende de (tochwel) lange rit lekker bijkletsen en zingen, het leek wel een schoolreisje. Toch ietwat gespannen kwamen we in Rotterdam aan. Na wat rondsnuffelen in “De Doelen”, de concurrente beluisteren en bekijken, het podium uitmeten, was voor ons het moment van inzingen aangekomen in een (bijna onvindbaar) zaaltje ergens in de enorm grote schouwburg. Vol goede moed en bruisend van energie op naar het podium!! We hadden er zin in. Na een geweldig optreden in een mooie grote zaal met top geluid konden we tevreden en trots het podium weer af. Ontladen. Evalueren. We did it !

[fb_album id=”548407585235694″]
Die dag zijn we 5e geworden, wat een hele mooie prestatie is!  De jury had positieve feedback gegeven en nog punten van verbetering, waar we mee aan de slag gaan. We konden met opgeven hoofd terug naar Friesland waar we gedurende de terugreis nog weer lekker hebben gezongen, gelachen en een borrel hebben gedronken. Deze dag was zeer geslaagd en leerzaam en geeft ons popkoor weer enorm veel energie!!!

First Beat voor Serious Request Leeuwarden

Op 26 november was het zover; de ‘FB-SR avond’, FisrtBeat zou zingen en in de pauze zou er een verloting plaatsvinden. Altijd spannend wat de opkomst zou worden, de zaal stroomde langzaam vol. Er waren uiteindelijk net genoeg stoelen! Dat was al een goed begin.

Na het eerste blok van 25 minuten waarin we vooral onze nieuwe nummers lieten horen, volgde de pauze waar men massaal lootjes ging kopen. We waren binnen no time uitverkocht !! Dat was een goed teken! Onze spreker die avond Jan Wolf zorgde voor een snelle maar goede verloting, waarbij de lootjes door Nynke (beheerder wijkcentrum) werden getrokken; we moesten nadien geen ‘praatjes’ krijgen natuurlijk ;-) Zo’n verloting zorgt toch voor wat hysterie in t publiek, iedereen wordt toch wel fanatiek… Sommigen gingen met niets naar huis, anderen moesten bijna een steekkar gebruiken. We kunnen terugkijken op een geweldige leuke avond!

De avond had een totaal opbrengst van 770,- voor SR2013!!
We zijn er trots op dat we als koor ons steentje op deze manier hebben kunnen bijdragen.
Dank aan de organisatie: Elly, Jolynca en Alie !! Top !

[fb_album id=”560201077389678″]

Stipelrûnte mei 2013

Popkoor First Beat Leeuwarden nam op 25 mei 2013 deel aan de Stipel Rûnte in Fryslân. 65 koren lieten zich op diverse plaatsen zien in de provincie. Viva La Vida was één van de vijf songs die in De Knipe en Jubbega werd gezongen.