2015

Popkoor First Beat naar tweede Friese korenslag

Een battle onder de 6 beste popkoren van Friesland. De 6 popkoren zingen elk zo’n 4 popnummers die door hen prachtig zijn bewerkt. Een deskundige jury beoordeeld zaterdag 14 november vervolgens wie zich het beste popkoor van Friesland mag noemen. De eerste Friese korenslag was in 2013 in de Gertrudiskerk in Workum. Zowel de koren als het publiek waren destijds zeer enthousiast. De top3 van de eerste editie doen ook deze keer weer mee, aangevuld met popkoor toppers uit de regio. De entourage en akoestiek zijn natuurlijk ook in de Martinikerk super. Kortom, voor jong en oud die van zingen houd. De Friese korenslag begint om 19.30 uur in de Franeker Martinikerk.

Deelnemende popkoren zijn:

Popkoor No Limits Franeker
Popkoor From Us Dronrijp
Popkoor Solid Harlingen
Popkoor Just4fun Oosterwolde
Popkoor Sjonge Jonge Grou
Popkoor First Beat Leeuwarden

Opbrengst is volledig voor stichting Beautiful Kidz Namibia. Beautiful Kidz Namibia is een christelijke, interkerkelijke organisatie. In een eigen dagverzorgingscentrum in de sloppenwijk “Katutura” van de hoofdstad Windhoek wordt sinds 2003 steun geboden aan kinderen in nood.

FlyerKorenslag2015

 

 

——————-

Firstbeat gevraagd voor surprise optreden

Voor de zomervakantie zijn wij gevraagd om een speciaal nummer te komen zingen op een bruiloft. Natuurlijk willen we daar graag aan meewerken en dus stond Firstbeat achter een groot scherm tijdens de bruiloft van Natasja en Menno. Het was een groot succes en gelukkig is er een filmpje van gemaakt. Het nummer is speciaal voor deze bruiloft gearrangeerd door onze dirigent Jeroen Helder. Wij werden door onze pianiste Jelma Wiegersma begeleid.

——————-

Noorderbegraafplaats

Na een paar weken van radiostilte hebben wij vanavond weer een geslaagd optreden gehad. Heel anders dan ons concert in de Harmonie was het dit keer besloten en ingetogen. Vanavond werd er voor de 2e keer een herdenking op de Noorderbegraafplaats van Leeuwarden georganiseerd voor nabestaanden die hun dierbare hebben verloren door zelfdoding. Aan deze herdenking mochten wij onze medewerking verlenen. Wij hebben drie nummers a capella gezongen, op een ijskoude avond. De serene sfeer heeft een diepe indruk op ons gemaakt en wij kijken er met een heel goed gevoel op terug. Als je eraan denkt wat deze mensen hebben meegemaakt, ben je blij dat je het verdriet misschien een heel klein beetje kunt verzachten. Ook dat is muziek!

Aan de reacties te horen stelden de nabestaanden onze bijdrage ook erg op prijs.

———————

Optreden met Basix in de Harmonie in februari 2015 

Klik hier voor onze BASIX pagina met foto’s en video

—————————