2016

Popkoren Dekoor en First Beat headliners van nieuw totaaltheaterspektakel in Leeuwarder Harmonie

Leeuwarder Harmonie op 15 oktober decor van eerste editie Proud on Stage

De popkoren Dekoor Close Harmony uit Utrecht en First Beat uit Leeuwarden zijn op 15 oktober twee van de headliners van Proud on Stage: een nieuw en uniek totaaltheaterspektakel. De organisatie wil verschillende kunstvormen een nieuw podium bieden. Zo krijgt het publiek een afwisselend programma met ook dansgroepen, popkoren, showkorpsen, acrobaten en topartiesten. Naast de popkoren zijn ook het befaamde Pasveerkorps, rasartieste Ellen ten Damme, top-brassband De Bazuin en Holland’s got Talent-sensatie Quattrobar gecontracteerd.

De organisatie van Proud on Stage is ontstaan vanuit Taptoe Leeuwarden, de grootste burgertaptoe van Nederland die in 2013 ter ziele is gegaan vanwege een gebrek aan geld. De organisatie zag echter ook nieuwe ontwikkelingen en besloot verenigingen de kans te geven om tradities te doorbreken. Het antwoord is Proud on Stage: een evenement waarbij toptalent op één podium wordt samengebracht met professionele artiesten. “Verenigingen krijgen de kans om te excelleren en een nieuw publiek aan zich te binden”, zegt artistiek leider Piet van Houten.

Proud on Stage is blij met het contracteren van meervoudig wereldkampioen en Korenslag-winnaar DeKoor uit Utrecht. Dit bekende popkoor stond onlangs op Sziget en zong op één podium met de Rolling Stones. Dekoor en First Beat krijgen allebei een eigen programma-onderdeel. Het Leeuwarder popkoor is daarnaast ook nog onderdeel van de spectaculaire opening.

Daarop volgt een twee uur durend theaterspektakel met honderden artiesten. Er zijn optredens van de topshowkorpsen Pasveerkorps, Juliana Amersfoort en Jong Advendo. Daarnaast zijn de virtuoze slagwerkgroep Green Beats uit Duitsland, T-Brass, Ellen ten Damme, De Bazuin Oenkerk, dansgroep Sensation Performance Ensemble en de rekstokacrobaten van Quattrobar gecontracteerd.

Proud on Stage organiseert op zaterdag 15 oktober twee voorstellingen. De eerste show begint om 14:30 uur. De tweede voorstelling begint ’s avonds om 20:00 uur. Het programma duurt iets meer dan twee uur. Na de avondshow is er tevens een afterparty met medewerking van T-Brass uit Sneek.

Kaarten voor het totaaltheaterspektakel kosten 17,50 euro (inclusief toeslag van De Harmonie) en zijn verkrijgbaar via de site van Proud (www.proud-event.nl) en De Harmonie (www.harmonie.nl).

 

First Beat op programma PROUD on STAGE !

Een totaaltheaterspektakel met dans, muziek, acrobatiek en zang van topniveau. Dat zijn op zaterdag 15 oktober de ingrediënten van de eerste editie van Proud on Stage. Tijdens dit nieuwe evenement treden onder andere zangeres Ellen ten Damme, Holland’s got Talent-sensatie Quattrobar, popkoor DeKoor uit Utrecht.  Proud on Stage wil toptalent uit de korensector, de showkorpsenwereld en de danscultuur een podium bieden en samenbrengen met professionele artiesten. Resultaat is een afwisselende theatervoorstelling met het beste dat Nederland te bieden heeft op amateur- en op professioneel niveau.

Het theaterspektakel wordt een twee uur durende show, waarbij honderden artiesten de theatervloer betreden. Vanuit de stad Leeuwarden zijn dat het Pasveerkorps en het popkoor First Beat.

Meer info:  www.proud-event.nl   –   Kaartverkoop:  www.harmonie.nl

Lokaal Vocaal 2016

Op zondag 12 juni hebben wij twee optredens verzorgd in de Prinsentuin in Leeuwarden. Op die dag traden met ons diverse koren en popkoren op. Het weer was prima en onze optredens trokken veel publiek. Zowel in de paveljoenzaal als bij de koepel stonden al veel mensen te wachten vóór ons optreden. We willen het enthousiaste publiek dan ook super bedanken voor de belangstelling. Hier onder ziet u een compilatie van de twee optredens.

————————–

Basix en First Beat on repeat…!!!

Zondag 10 januari traden wij op samen met Basix in de Harmonie.

Basix bestaat uit 6 mannen ( uit Denemarken ) die geweldige shows geven overal ter wereld.

Op deze link is Basix te bekijken : www.basix.dk

Hieronder de trailer, we bedanken alle aanwezigen in Stadsschouwburg de Harmonie.

—————————–
De Deense groep Basix is geen koor en al helemaal geen barbershop-groep. Ze zijn een vocal group, vinden ze, een a capella group, een vocal sextet. Hoe ze zich ook noemen, wat deze Denen met uitsluitend hun stembanden als gereedschap neerzetten, grenst aan het ongelooflijke. Ze beheersen allerlei genres, van pop en r&b tot jazz, soul en rock. Ze zingen spectaculair eigen werk en brengen schitterende, vernieuwende arrangementen van bekende nummers.Hun carrie?re begon bij de Deense voorronde van het Eurovisie Songfestival en strekte zich vervolgens uit tot ver over de eigen landsgrenzen. Het begrip ‘vocale muziek’ krijgt bij deze groep een nieuwe, verrassende lading. Supportact is het veel geprezen popkoor ‘First Beat‘, een groot gemengd koor uit Leeuwarden dat zich volledig toelegt op de vertolking van hedendaagse popmuziek met speciaal voor het koor geschreven arrangementen.(tekst Stadsschouwburg De Harmonie)—————————–

——————

Firstbeat kan altijd muzikaal talent gebruiken!

Hou je van zingen? Dan zijn wij wellicht op zoek naar jou.

Mail gerust om tijdens een repetitie op woensdagavond eens te komen kijken en luisteren..

Repetities zijn elke woensdagavond van 20.00 – 22.00 uur.