2017

First Beat opnieuw in Stadsschouwburg de Harmonie !

Op vrijdag 3 maart hebben wij voor de tweede keer het genoegen gehad om met de 3JS op te treden. Deze keer was het niet in alle vroegte bij Radio538, maar was het voor ons een “thuiswedstrijd” in stadsschouwburg De Harmonie te Leeuwarden.
We hebben genoten van een volle zaal, een uitzinnig publiek, een topsamenwerking met de mannen van de 3JS en heel veel positieve reacties. We zijn een prachtige ervaring rijker!

Op vrijdag 11 februari is een gedeelte van het koor in alle vroegte afgereisd naar de studio’s van Radio 538 in Hilversum. In het ochtendprogramma “Evers staat Op” stond een item op het programma om de concertreeks van de 3J’s aan te kondigen. Popkoor Fisrt Beat mocht daar ‘live’ een nummer zingen samen met de 3J’s, de bekende popgroep uit Volendam. In alle vroegte werd er geoefend en om 8.45 uur was daar het resultaat, een geweldige ervaring!. Op facebook en op de App kwamen vele mooie reacties, een groot succes. Zo groot dat First Beat als geheel op 3 maart ook bij het concert van de 3J’s heeft gezongen, opnieuw in Stadschouwburg de Harmonie.

Het concert van de 3J’s is een tribute aan de bekende Ierse band U2. Precies dertig jaar na het uitkomen van ‘The Joshua Tree’ laten de 3JS dit album, en ander onvergetelijk U2-materiaal, herleven. Een smakelijk voorproefje gaven ze al tijdens De Vrienden van Amstel LIVE! 2016 en onlangs bij RTL late Night en Radio 538. Het concept van de 3JS is simpel en krachtig: het legendarische album uit 1987 spelen zij noot voor noot na in een theatrale setting.

First Beat naar Stadsschouwburg de Harmonie voor concert met Pia Douwes

Op donderdag 2 februari traden wij op met Pia Douwes. Pia Douwes is een van de succesvolste, veelzijdigste en meest onderscheiden musicalactrices die ons land rijk is. In ‘A Midwinter’s Tale’ bracht ze een ode aan de winterperiode. De tijd van knetterende haardvuren, warme jassen en dikke sjaals, korte dagen en koude nachten. Een hartverwarmende reis waarin Douwes met een orkest o.l.v. Max Smeets de winter omarmde.